Jó ide belépni. Mivel korán reggel van, ráadásul hétfő, amikor a SALT egyébként is zárva tart, nincs mozgás a vendégtérbe ágyazott konyhában. Ebben a napszakban még nem találkoztunk a 2021 szeptembere óta Michelin-csillagos étteremmel. A polcon nyakas üvegben pihen a feketeribizlifa-olaj, a hangulat mégis olyan, mintha reggel a hálóból a nappaliba sétálnánk át, csak itt könyvek helyett üvegek uralják a polcokat.
De nincs idő álmélkodni, indulnunk kell Nyírmeggyesre, az apró szatmári faluba, ahol Szilárd és sógora, Vári Zoltán húsérlelőjében teszünk látogatást. Ez az a hely, ahol a varázslatos tokaszalonnák (guanciale) és tarják (coppa) készülnek, melyek végül a SALT-fogásokban teljesítik be végzetüket.
Két autóval megyünk, az út első felét az Audi e-tronnal (amelynek elektromos motorjai magyar munkatársak szakértelmét dicsérik), a másodikat egy ízig-vérig győri plug-in hibrid Q3-mal tesszük meg. A választás nem véletlen, diszkrét reflexió, ha úgy tetszik, párhuzam a SALT innovatív fenntarthatósági szemlélete és az Audi Hungaria ezzel megegyező globális törekvései között.